Efterlyses – Sorteringskärl med stil!

22 februari 2009 at 12:00 e m (Efterlyses!, Shopping, Sopor & Källsortering, Uncategorized) (, , , , , )


Efterlysning!
 
    Entreprenörer och Designers se hit!

 Sökes :

    Snyggt designade sorteringskärl som är gjorda i miljövänligt material! Önskvärt är att kärlen är praktiska samt de måste vara lätta att hålla rena. Har du en produkt som uppfyller önskemålen kontakta Fröken Arktis så publiceras din produkt här.
Annonser

6 kommentarer

 1. Maria Ahlström said,

  Hej!

  Jag är designer och jag vill gärna formge sorteringskärl. Jag är fortfarande i skisstadiet, men jag hör gärna av mig igen när jag kommit längre. Tycker du att det är viktigare att materialet är ”miljövänligt” än att det är hållbart och praktiskt? Om jag väljer plast, vill jag naturligtvis välja en produktion och plasttyp som är så miljömedveten som möjligt.

  Mvh Maria Ahlström

  http://www.krumbukt.nu

 2. frokenarktis said,

  Hej Maria!
  Det var väldigt roligt att höra gensvar på efterlysningen!
  Miljövänligt material är viktigt, visserligen finns det många halvt miljövänliga eller icke miljövänliga material som har en lång hållbarhet. Problemen med sådana material är dock många, det startar redan vid produktion, löper genom tillverkning och slutar inte heller vid källsortering, eftersom många av materialen inte kan brytas ned av naturen. Vi människor har inte heller någon lösning för att ta hand om avfallet och det deponeras istället i väntan på en lösning. Av de anledningarna skulle det ultimata vara miljövänliga material helt igenom men med design och praktisk användning. Att miljövänlighet finns med i alla led (LCA) i en produkt är det som börjar synas på marknaden, om än i små steg.
  Ser man till hållbarheten så finns ofta i vårt samhälle idag en förnyelsetendens, kommen av slit och släng, där vi gärna efter ett tag byter ut våra produkter mot nya fräscha och jag tror att den trenden går att applicera även här. Om du vill använda dig av plast som material så finns det numera helt miljövänliga plaster att tillgå, biobag är ett företag som har miljövänlig plast.
  Jag hoppas att ovanstående besvarar dina frågor något, i annat fall är du välkommen att höra av dig igen 🙂
  Ser fram mot att få se dina sorteringskärl! Lycka till!
  /Fr.A

 3. Anette said,

  Hejsan
  Jag letar med ljus och lykta efter något som jag kan använda till källsortering i de hus vi just nu håller på och bygger. Vi har även ritat in ett miljörum i huset som är avsett för sortering. Mitt önskemål på kärlen är att de ska vara lätt att man kan sätta en påse i den så när de är dags att åka till återvinningsstationen behöver man bara lyfta ur påsen och sätta i en ny….ingen skulle bli gladare än jag om någon kunde göra någon funktionellt och bra.

 4. frokenarktis said,

  Ja, det ser ut som att det kanske kan behövas två olika typer av designade sorteringskärl, en för lägenheter och en för dem som har det lite större utrymme i hus. Vi får se om Maria kan tänka sig att göra båda eller om det kanske blir någon annan som svarar på efterlysningen.
  Men jag blir lite konfunderad när du talar om att sätta i påsar i kärlen. Visserligen förstår jag att du behöver något sätt att transportera soporna på men kanske finns det ett annat sätt än att använda det traditionella plastpåsarna som enbart är slit och släng, engångs och icke miljövänliga. Vad tror du? Kanske kan det finnas en annorlunda lösning som designern kanske kommer med?
  Mvh
  / Fr. A.

 5. Åsa Jaktlund said,

  Hej!!

  Har hållit på i ett år nu med att försöka ta fram en snygg, miljövänlig och praktisk lösning på problemet med stökig och jobbig källsortering hemma. Är inte designer själv men väntar just nu på en skiss från en designer. Förhoppningsvis kan det bli bra! Tills dess tipsar jag om Muunganos lösning Husmus som är det bästa jag sett på länge.

  http://www.residencemagazine.se/guide/produkt/fargglad-husmus

  Det verkar som att det finns ett stort behov och jag tror verkligen att man skulle kunna sporra folk till att återvinna mera genom att hitta bra lösningar.

  Hälsningar,

  Åsa Jaktlund/Vinni Vän

 6. Fröken Arktis said,

  Hej Åsa!

  Låter jättebra! Blir väldigt nyfiken på att se resultatet så säg gärna till när du är i startgroparna så visar jag mer än gärna upp produkten på bloggen. Precis som du säger, det finns stor efterfrågan på snygga sorteringskärl och absolut att det inspirerar till att återvinna mer.
  Mvh

  / Fr. A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: