Global uppvärmning – Del 1 Kokpunkten är nära?

17 mars 2009 at 3:01 e m (Global uppvärmning, Världen) (, , , , , , , , , , ) 

Ibland känns det som att min hjärna håller på att koka över av all motsägelsefull information som strömmar emot mig, en säger si och den andre säger så och till råga på allt finns det en tredje som säger något helt annat.

Vad innebär det egentligen, det som alla talar om, den globala uppvärmningen? Vad är det som forskarna säger, vilket är det som forskarna med fakta vet och vad är det som de tror sig veta om vad som ska ske med oss mänskligheten, världen och planeten jorden?

Många människor har åsikter och uttrycker sina tankar gällande området men vilka är de konkreta fakta som verkligen gäller, klimatologiskt? Detta och lite till tänker jag ta reda på – vad är sant och vad är falskt i ämnet den globala uppvärmningen. Nu reder vi ut begreppen, vad är vad gällande den globala uppvärmningen, klimatförändringar och växthuseffekten.

Till att börja med tänkte jag se filmen som under lång tid varit på tapeten som handlar just om den  globala uppvärmningen, av Al Gore – An inconvienient truht. Nedan finner ni en snabbkurs om den globala uppvärmningens effekter, ett kort utdrag som förklarar de grundläggande koncepten, en film från National Geographic.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: