Aktion 365 – dag 3

22 april 2009 at 12:00 f m (AKTION 365, Global uppvärmning, Hur börjar man?, Sverige, Tips & Råd, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )Finns det något som kan läka en själ mer så här på vårkanten än den vackra skira grönskan som poppar upp ur marken här och var? För min egen den här tiden på våren mig att känna mig mer levande, som att allting är möjligt och jag ska villigt erkänna att den känslan älskar jag!

Aktion 3

Så dagens aktion blir, som härleds från vårens inspiration, att odla en planta. Det kan vara en blomma, ett knippe rädisor, tomater eller varför inte ett citrusträd. Oavsett om du har gröna fingrar eller ej så är det en rogivande handling att påta ned ett frö i en blomkruka eller gammal konservburk fylld med jord, vattna det lätt och se fröet växa upp till en vacker blomma, ge skörd eller bara lysa grönt.

Så antingen köp en ekologisk kravmärkt fröpåse och plantera i ekologisk jord, antingen köper du jorden i butik eller om du har kompost är det superbra jord att odla i. Vill du inte ödsla pengar på att köpa frön kan du alltid ta några frö från en grönsak eller frukt.

Av egen erfarenhet så kan det ta en bra stund innan det att frön från citron eller äpple börjar att gro så om du väljer liknande frön så räkna med en gnutta tålamod. Allt som vi odlar binder CO2, stort som smått så en liten insatts för miljön är gjord.

Om du känner att du verkligen inte är intresserad av att odla något men ändå vill minska koldioxiden så kan du gå och köpa ett träd istället.
Träd köper du här :
(Klicka på bilderna så kommer du direkt till sidan)

Köp en Björk

Köp en Björk 50:-

Köp en Tall 200:-

Köp en Tall 200:-

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: