Aktion 365 – dag 8

27 april 2009 at 11:46 f m (AKTION 365, Ekologiskt & Miljövänligt, Global uppvärmning, Mat, Sverige, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , , )


Ekologisk mat på lunchmenyn.

Själv har jag den underbara fördelen av att arbeta hemifrån och kan välja att äta ekologiskt varje dag. Men en del gånger händer det att vi äter ute på restaurang och jag förvånas över det lilla utbudet av ekologiska rätter som finns på menyn. Troligen beror det på att de andra råvarorna är billigare och ger en högre vinst.  Hellre skulle jag betala några kronor extra för en ekologisk rätt bara för att slippa få i mig kemikalier. Jag vill se ett högre utbud av ekologiska rätter på lunchmenyn!

Aktion 8

När du går och äter lunch på din restaurang, om valet finns välj ekologiskt. Uppmana gärna dina kollegor att prova någon av de ekologiska rätterna. Om det inte finns något ekologiskt val, fråga personalen varför det inte finns på menyn, vad är anledningen. Be sedan personalen eller kocken framföra till ägaren att det är önskvärt att åtminstone ett ekologiskt alternativ införs på lunchmenyn. Du och dina vänner/kollegor styr med era beställningar, er efterfrågan, vad som finns på menyn så välj din restaurang med omsorg.

Smaklig spis!

/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: