Aktion 365 – dag 9

28 april 2009 at 1:03 e m (AKTION 365, Global uppvärmning, Sverige, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , )


Deklarera på nätet.

Alla har fått sina fina gula papper från skatteverket och i nästa vecka, på måndagen 4 maj för att vara exakt, är det hög tid att deklarera, för oss som inte gjort det. Ofta har jag en tendens att dra benen efter mig och göra allt i sista minuten. Men sen å andra sidan.

Varför göra saker innan det behövs? Har aldrig förstått det där med att vara ute i god tid. Varje sak har sin tid resonerar jag, därmed inte sagt att jag stressar med saken. Så idag tar jag itu med deklarationen.

Aktion 9

Deklarera på nätet eller via mobilen och minska därigenom på andelen papper som används i processen. Undrar hur många träd vi kan spara på det?

Jag älskar internet och möjligheten att slippa en massa extra papper som ska stå och samla damm i bokhyllan. Nätet erbjuder även den fantastiska möjligheten att göra sin deklaration elektroniskt. Dessutom finns en ypperligt god information på skatteverkets hemsida som beskriver de flesta fall hur man ska göra. Utöver den informationen finns en interaktiv guide som ska tilläggas något långsam men informativ att tillgå. Alternativt kan man alltid ringa till skatteverket och få personlig rådgivning via telefon.

Det enda som man kan behöva är ett nätid som man lätt får hos sin bank, eller två förtryckta säkerhetskoder som finns på inkomsdeklarationen. Sen är det bara att se till att alla avdrag som man vill göra fylls i och rätta siffrorna har räknats ut, signera och skicka in. Klart och enkelt och man behöver inte springa iväg för att lämna in papper.

Behöver man hjälp med sin deklaration kan man alltid ringa hit: 0771-567 567  Teletider

eller slå upp informationen på nätet: Skatteverket

Ps. Glöm inte att sortera dina gamla papper Ds.

Lycka till !

/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: