Aktion 365 – dag 17

06 maj 2009 at 4:15 e m (AKTION 365, Global uppvärmning, Shopping, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , , )


Vårregn & Paraply.

 

Idag är det grått och mulet. Vårens regn strilar nedför takpannorna, bildar små fina bäckar som rinner ned till gatan, ned till brunnarnas galler och vidare. Men så där himla sugen på att gå ut i rusket blir jag inte, speciellt inte när det är så fint regn som kryper in överallt.


Om man nu måste ta sig ut i trevligt väder såsom dagens är det väldigt användbart med ett paraply. Paraplyer har tidigare varit lite av en förgången vara men har under de senaste åren fått en uppsving igen, något jag tycker är trevligt. Paraplyer är användbara till fler saker än enbart regn, de fungerar utmärkt som solskydd i de allra hetaste timmarna under sommaren men även på våren då solen är som starkast.

Aktion 17


Nästa gång som du behöver köpa dig ett nytt paraply köp i första hand ett miljövänligt i andra hand ett second hand. Miljövänliga paraply tillverkas bl. a. av Totes som har två sorters paraply som de kallar Eco-brella Det finns totalt sex olika mönster att välja på och modellerna är till 80% och 75% gjorda av återvunnet material och 100% miljövänligt material. Inte illa i min bok, go Eco-brella!

Om man får lägga till en önskan så skulle det vara fler roliga färger och mer moderiktiga mönster. Det skulle jag vilja se på marknaden.

Fråga efter Eco-brella i din butik.

 

Här finner du Totes hemsida : Totes Eco-Brella

Annonser

3 kommentarer

 1. malin said,

  Hej!
  Har du hittat dessa ekologiska paraplyer i någon affär? 🙂

 2. Fröken Arktis said,

  Jag köpte mitt samtidigt tillsammans med några böcker från amazon.com men det är inte alltid de verkar ha dem i lager så det får man kolla. Totes är ett av de ledande märkena på paraplyer så rimligtvis borde det finnas ute i de butiker som säljer paraplyer. Men jag har kontaktat Totes för att få reda på de butiker som är återförsäljare, förhoppningsvis får jag svar under dagen.

  Mvh
  /Fr. A.

 3. Fröken Arktis said,

  Här kan du finna Eco-brella ute i butik.
  Stockholm : NK, Åhl’ens, Lundbergs Väskor o Handskar, Hattbaren, Handskbutiken, Engla, Nonno, eller Söderväskan.
  Göteborg : Åhl’ens, Väskaffären på Centralstaionen och Kårlins.
  Gävle : Väskor o Annat
  Östersund, Övik, Umeå Sundsvall : Väskan
  Malmö: Lundbergs Handskar o Väskor

  Om du har oturen att befinna dig i en annan stad, fråga i din lokala butik om de kan ta in Eco-brella och i värsta fall kontakta butik från ovanstående så kanske de kan skicka per post. Om det finns en vilja finns det en väg !

  Ha det gott i Sverige-sommar-värmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: