Aktion 365 – dag 18

07 maj 2009 at 8:46 f m (AKTION 365, Global uppvärmning, Hälsa, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )


Apostlahästarna.

 

En sak som verkligen tär på miljön är alla transporter som dagligen görs, just i det här fallet tänker jag inte på alla varor som skeppas kors och tvärs över klotet, utan oss människor. Varje dag transporterar vi oss till arbete och hem från arbetet igen. Vi använder oss av bilen när vi åker och handlar, hämtar pizzan, åka till parken på söndagen för att ta en promenad, till vännerna som bor ett kvarter bort osv. När man börjar titta på vårt användande av denna kära beroendeframkallande eller kanske jag ska säga bekvämlighetsframkallande vän, bilen, är det galet mycket mer än vi faktiskt behöver.

Aktion 18


Från idag och en vecka framöver, för en liten bok över hur mycket som du använder din bil och till vad. Byt ut en av dina resor den här veckan och passa på att träna upp dina apostlahästarna eller om du hellre vill, använd cykeln. Du kommer lite mer i form inför sommaren och du både bidrar till friskare luft och får den i dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: