Aktion 365 – dag 25

14 maj 2009 at 10:50 f m (AKTION 365, Ekologiskt & Miljövänligt, Global uppvärmning, Mat, Tips & Råd, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )


Lunchtime!

När jag ändå halkade in på arbete så kan vi lika gärna ta en till miljöhandling som är relaterad till jobbet. Den här kommer att spara dig mycket pengar och tid, eftersom du inte behöver springa iväg under din lunchtimme och handla. Japp, helt rätt gissat.

Aktion 25


Tag med dig lunch till jobbet! Börja med en dag i veckan om det känns trist eller motigt. För er som redan tar med lunch, superbra! Ni har säkert redan märkt fördelarna, både att ekonomiskt få lite extra klirr i kassan och tidsmässigt att man faktiskt hinner varva ned innan och andas, innan det att är dags att köra igång igen. Nu när det är så fint väder ute kan man ofta finna en plats ute i det gröna att äta lunchen på tillsammans med kollegor som en picknick eller i sällskap av en god bok.

När du lagar mat ikväll, gör lite extra så att du kan ta med dig imorgon eller om du redan har infryst något gott tag upp och tina. Vad som varken gör någon skillnad för miljö, din plånbok eller ditt näringsintag är de så vackert kallade färdigrätterna. Undvik dem så långt du kan, de är riktiga miljöbovar, och det är då tusen gånger bättre att du gynnar en restaurang.

Känns det tråkigt att äta samma mat dagen därpå? Varför inte göra som man gjorde när man var liten och gick i skolan, byt! Visserligen är det inte frukt det handlar om idag men ring en kollega och byt lunch med denne imorgon. Du får en ny rätt att äta och kanske vinner du ett nytt recept på det! Eller samtala med dina kollegor och anordna en dag när var och en tar med något man har ur kylen till len buffélunch, varför inte bestämma ett tema? Det finns tusen saker man kan hitta på och er fantasi är så god som min 🙂

Ha kul!


/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: