Aktion 365 – dag 51

09 juni 2009 at 12:30 e m (AKTION 365, Ekologiskt & Miljövänligt, Global uppvärmning, Mat, Miljö & Klimat, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , )


Ekologiskt smör

 

Vem skulle inte vilja ha en söt liten smörsångare i kylskåpet som sjunger vackert på morgonkvisten när man plockar fram frukostmaten! Frukost är viktig och så blir man samtidigt på gott humör, något som är precis lika viktigt.

Det har varit många vändor hit och dit, fram och tillbaka om smör och fett är bra eller dåligt. För egen del skulle jag inte drömma om att köpa miniprodukter och trenden går numera tillbaka till det ursprungliga. Fler grundläggande ingredienser och mindre tillsatser, vilket är bättre för kroppen.


För vem av oss vågar egentligen äta saker som vi inte kan uttala eller vet vad det är för något? Hur modiga är vi om vi ställs inför ett blindtest när vi ex. ska sticka ned handen i en burk och känna vad det är eller smaka på något och berätta vad vi tror att det är?

 

Aktion 51

Istället för att köpa smör som innehåller tillsatser, vatten och aromer köp vanligt smör och ha på mackan. Det är lite hårdare och kräver att man har det framme en liten stund för att mjukna men det smakar så mycket bättre. För att inte tala om att det blir mindre sopor att källsortera.

Om du verkligen inte gillar smör så finns det alternativ, Bregott har kommit med ekologiskt smör som precis som Arlas smör är Kravmärkt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: