Aktion 365 – dag 56. I riktning mot det grönskande riket…

14 juni 2009 at 2:30 e m (AKTION 365, Ekologiskt & Miljövänligt, Global uppvärmning, Hälsa, Mat, Miljö & Klimat, recept, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , , , , , )


Vegetariskt x 2

 

… innebär inte att jag håller på att bli vegetarian eller önskar att bli så. Nej, jag älskar mitt kött men för att lätta på världens hårt ansträngda resurser skulle vi alla vara hjälpta av om vi minskade vårt köttintag med inte enbart en utan två gånger i veckan.

Det innebär inte att jag är tvungen att avstå från den goda steken, hamburgaren, kotletten, det goda marinerade och grillade köttet. Nej, inte alls det enda som det innebär är att jag två gånger i veckan äter antingen vegetariskt eller  minskar på köttmängden i maten.

 

Aktion 56

Byt ut ytterligare en måltid i veckan till vegetariskt eller minska på köttet i två måltider för att spara på miljön. Det finns många goda rätter som innehåller mindre mängd kött än vad vi idag normalt äter. Men det är inte bara bra för miljön utan även för figuren och hälsan i allmänhet för att prova något nytt och annorlunda utmanar oss, våra sinnen på många plan. Bra recept på rätter med mindre kött hittar du överallt på hela internet te.x. Svt, Tasteline och diverse bra matbloggar.

 

/ Fr. A.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: