Aktion 365 – dag 62 Forts. Siden, sammet, trasa, lump…

20 juni 2009 at 9:26 f m (AKTION 365, Global uppvärmning, Miljö & Klimat, Mode, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , , )


Gammal ramsa talar inte strunt.

Idag ska vi fortsätta med garderobens utsållade kläder. Varför jag väljer att dela upp en så enkel sak som att rensa ur garderoben kan kanske tyckas onödigt men personligen är det för mig en sak som kan ta lite tid. Tidigare delade vi upp de sållade kläderna i två grupper, en som vi kunde sälja av och en som vi kunde skänka bort.

Idag ska vi se lite närmare på högen skänka bort, för även här finns ett bäst före datum. En del kläder har faktiskt sett sina bästa dagar och kan antingen tjäna som mattrasor eller slängas i brännbart. Även om man tänker skänka bort sina kläder så finns det vissa kriterier som kläderna måste uppfylla. Kläderna måste vara hela och de måste vara rena. Så kontrollera om kläderna har hål och om de går att laga. Tvätta alltid kläder som legat länge i garderoben även om du inte använt dem. Risken för att det bildas kryp bland kläderna är i annat fall ganska stor.

 

 

Aktion 62

Till vem ska du skänka kläderna? Är det till någon släkting, bekant eller vill du skänka kläderna till någon hjälporganisation? Ring och ta reda på om de hjälporganisationer som finns i din närhet har möjlighet att ta emot kläder. Många har stopp på att ta emot kläder idag.

Internet erbjuder möjligheten att skänka bort sina saker via gratisannonser och kan vara ett alternativ om ingen vill ha kläderna. Bortskänkes.se är en sida du kan annonsera bort dina saker på.

Andar möjligheter finns också, som att gå på ett klädbytarparty eller den mer moderiktiga termen swopping. Ett billigt sätt att få nya klädtillskott till sin annars kanske tråkiga garderob. Det finns nu tom en sajt där du kan swoppa dina gamla trasor mot nya. Du hittar den här.

 

Lycka till !

/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: