Aktion 365 – dag 64. Köp, hamstra och släng?

23 juni 2009 at 8:32 f m (AKTION 365, Ekologiskt & Miljövänligt, Mat, Miljö & Klimat, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , )


Här är ditt kylskåp…

 

… fanns det ett program för tio år sedan som hette där en kock kom oanmäld till ditt hem och lagade en måltid på vad som fanns tillgängligt i kylskåpet. Men vad är det egentligen som finns i våra kylskåp?

Vi köper mat som aldrig förr och det ska testas olika sorters smaker från alla världens fyra hörn. Snabbmat och hämtmat, i stora lass, där resterna blir liggandes kvar i kylen, bortglömda, oätna. Portionerna som lagas är för stora och frysen är redan fylld av mat som handlats in, för det var billigt, rymmer inte de rester vilka kan bli till lunchmat en annan dag. Många av oss har säkert så mycket mat i kylen att vi glömt bort vad som finns där. Än mindre vet vi ska kombinera ihop så att maten blir till en komplett och god måltid.

 

 

Aktion 64

Dagens aktion kommer att handla om att ta reda på vad som finns i kylskåpet och framförallt använda upp det som finns. Kanske är det svårt att som mästerkockarna i välkommen till ditt kylskåp plocka fram rätt ingredienser och trolla ihop en supergod middag.

För egen del skulle det snarare bli ett hopkok där risken var överhängande stor att det skulle bli svårsmält, än mindre aptitligt. Tack och lov att det finns hjälp 🙂 På Tasteline finns en tjänst där du enkelt skriver in vilka ingredienser som du har hemma, klickar ok och vipps så får du olika förslag på recept du kan laga. Så enkelt och lätt, alla dumma rester borta i ett snäpp!

 

Smaklig spis !


/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: