Aktion 365 – dag 66. Tvättvindan vajar lätt i vind

25 juni 2009 at 10:17 e m (AKTION 365, Global uppvärmning, Världsprojekt) (, , , , , , , , , , , , )


Torka tvätten ute.

Äntligen är sommarvärmen här och jag för egen del njuter för fulla muggar. Det är skönt att slippa alla extra tröjor, jackor, scarfsar och allt annat som vi använder oss av för att hålla värmen. En annan sak som är bra med att det är lite varmare ute är att man äntligen kan hänga upp tvätten ute.

Visst det tar lite längre tid att hänga upp tvätt på tvättvindan än att slänga in den i torktumlaren men man sparar mycket energi = el = pengar. Pengar som kan gå till bättre saker än att torka tvätt, semesterkassan te.x. Dessutom luktar kläder väldigt gott som fått hänga ute och torka, pluss att den där hemtrevliga lugnande känslan infinner sig när tvätten ses vaja i vinden utanför fönstret.

En sak att tänka på innan man hänger ut tvätten är att kontrollera väderleksrapporten. På SMHI’s hemsida ser du enkelt och lätt femdagarsprognosen för ditt område och den uppdateras kontinuerligt.

 

 

 

 

Aktion 66

Skaffa en tvättvinda eller spänn upp en tvättlina mellan några träd och häng ut din tvätt istället för att torktumla den. Bor du i lägenhet och har balkong så fungerar det alldeles utmärkt att spänna upp ett par linor och hänga tvätten på.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: