Aktion 365 – dag 67. Klackar till skyarna!

26 juni 2009 at 9:29 f m (AKTION 365, Global uppvärmning, Mode, Shopping, Världsprojekt) (, , , , , , , )


Go green in high heels!

 

Sträck på benen tjejer, nu är sommarens klackar i antågande. Nu kan alla shoppa skor med gott samvete! Vårens och Sommarens nyheter visar sig i form av riktigt höga klackar som ger dig (om man inte redan har dem) illusionen av långa snygga spiror.

 

Terra Plana Dida

Terra Plana Dida

Terra Plana Jeanie quilt

Terra Plana Jeanie quilt

Ledande märken på marknaden för gröna skor är Terra Plana och spanska El Naturalista som med sina fullständigt miljövänliga klackar visar sig medvetna både inom miljö och stil. Det finns ett stort utbud av klackar i sommriga oranga, cerisa varma toner och en del aquafärger. Snygga sandaler i romersk stil samt mjukare former med glada färger pryder Terra Planas kollektion. El Naturalista håller sig till en något mjukare ton i formen men även färgerna är något dovare och följer namnet väl. Hos El Naturalista finner man snygga sandaler, lite lägre klack på skorna och en och en annan toffla.

 

Terra Plana Juniper

Terra Plana Juniper

Terra Plana betyder platt land och de inspireras av den ekologiska överlevnaden och de använder sig av olika ekologiska material och innovativa konstruktioner för att minska användningen av klister. Nya teknologiska konstruktioner skapar en flexibel, lätt och tålig sko. I alla Terra Plana skor finner man återvunnet material bl.a. i form av PET flaskor och läder.

 

 

Terra Plana delar in sina skor i tre sektioner :

Terra Plana Dida

Terra Plana Dida

21 st Centrury Artisan – Think on you feet. Snygga, lätta klackar där modern teknologi möter gammalt hantverk.

Terra Plana Helen

Terra Plana Helen

Vivobarefoot – Are you feeling it? Skor som är skapade för att stärka muskulaturen i dina fötter, räta din hållning och stimulera dina nervinpulser. Skorna ger normalt skydd men samtidigt fördelen som det ger att gå barfota.

Terra Plana Dopie

Terra Plana Dopie

Dopie- Naked shoes for naked people. Dopie är ett resultat som ger en enkel och ren form på en sandal. En enkel formad sula som skyddar foten och viks upp mellan tårna för att ge kontroll.

Terra Plana Tertia

Terra Plana Tertia

Terra Planas skor finner du bl. a. hos:

Gemenskap Grön

Skokompaniet

 

 

 


El Naturalist

 

El Naturalista syftar till att ha andan i att vara naturforskare, någon som upptäcker världen. De ser det som en medvetenhet som leder individen att vara i ständig kontakt med sin omgivning. Naturalisten väljer att gå sin egen väg, en väg av liv.

El Naturalista återfinns hos:

Scorett

Ingrid af maglahem

Skogalleriet –  just nu rea

 

 

Ekologiska skor Terra Plana o Naturalista

 

 

Aktion 67

 

Terra Plana Geta

Terra Plana Geta

Är du på jakt efter snygga klackar eller sköna sandaler till sommarens härliga semesterdagar så ta en ordentlig titt på de gröna alternativen som finns på marknaden. De är riktigt snygga och helt miljövänliga, riktiga kap i min mening! Du spar både miljön och dina fötter när du väljer ett par gröna skor framför de konventionella.

Shoppa loss!

/ Fr. A.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: