Aktion 365 – dag 69. Det blir en dag på stranden…

28 juni 2009 at 10:22 f m (AKTION 365, Global uppvärmning, Sopor & Källsortering, Världsprojekt) (, , , , )


Sommar sol och bad, stranden, lugnt och koppla av.

 

Solen gassar på och det är varmt och skönt, nästan lite för varmt när solen börjar att närma sig zenit. Dags att finna lite svalka, dags att åka till havet. Det är en av de bästa sakerna med sommaren, åka och bada i havet och slänga sig i vågorna! Visst alla kanske inte är gillar att bada men oftast brukar det svalka ganska skönt från strandvindarna som blåser lite extra och det är inte så dumt att gå och doppa tårna lite då och då.

På stranden blir man efter ett tag lite hungrig, ibland har det packats massäck, ibland finns det tillgång till kiosk där man kan köpa lite läskande drycker och tilltugg. Och när det finns mat så finns det sopor, vilket raskt leder oss till dagens aktion.

 

Aktion 69

När du åker ut till stranden för att sola och bada glöm inte att ta med dig en skräppåse och ta med ditt skräp hem igen, där du kan källsortera det. Vanligen finns det soptunnor utplacerade lite här och var men dessa blir inte källsorterade, utan allt går till brännbart vilket är slöseri med energi. Se till att påsen går att knyta ordentligt eller använd en påsförslutare så att du slipper getingar och annat styggt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: