Förändring är nyckeln – Ja, vi kan!

16 juli 2009 at 8:25 e m (Vad kan jag göra för miljön?, Världen) (, , , , , , )


Brist på rent vatten och elektricitet ?

20 % av världens befolkning står utan rent vatten och elektricitet men det finns redan en lösning. Lösningen heter förändring.

Såg ett mycket inspirerande och intressant program på tv. En del av er kanske redan har sett det och om du missat det så har du en chans till den 18/7 på SVT2.

Isabella Rossellini världskända skådespelerskan träffar Dean Kamen uppfinnaren av Segway och samtalar med honom. Dean har inte enbart skapat Segway, utan har även tillverkat en apparat som med hjälp av metangas från kodynga kan förse en hel by med elektricitet. Ytterligare en apparat som renar vatten med en energiåtgång på enbart 500 W finns, men inte distribuerad till de länder där den behövs.

Dean menar på att tekniken är inte det som hindrar att alla har rent vatten och elektricitet, det som hindrar oss är människors oförmåga till förändring. Problemet ligger i att det länderna som behöver rent vatten inte kan betala för lösningen, inte i tekniken.

I slutet av filmen säger Dean något som träffar mig rakt in i hjärtat ”-Varför spendera en enda dag på jorden med att göra något som inte har någon betydelse?”

 

 

 

 

Vad tänker du göra?

 

/ Fr. A.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: