Om Fröken Arktis


Go green in high heels!

Fröken Arktis undersöker världen från ett miljövänligare perspektiv i höga klackar och läppstift. Hennes förhoppning är att finna enkla lösningar för att förbättra miljön i vardagen, skriva inspirerande informativt utvecklande artiklar, bidra med små axplock ur hennes egen vardag samt lite annat smått och gott! En integration av det moderna samhällets bekvämlighet och miljömedvetenhet.

Det hela började med…

 

… en förvirrad hals-över-huvudvridning med envist hopp att, efter en djupdykning i informationens oorganiserade värld i jakten på konkreta riktlinjer, finna hur man blir lite mer grönfärgad för världens bästa. Allt detta utan att tumma på den livskvalitet som idag utövas, det är en viktig punkt för vi behöver inte välja mellan miljönisse/nissa eller tredis. Med all den vetenskap och kunskap som världen och var och en av oss besitter borde det rimligen inte finnas några hinder för att skapa en grön tillvaro och samtidigt bibehålla den levnadsstandard vi trivs med.

 

Så med läppstift och höga klackar förändrar jag min konsumtion, jag byter varor, söker reda på fakta vad som finns och frågar efter det som saknas.

 

Så hur kan vi förändra världen?

 

I min synvinkel sett så har vi alla tre sätt som vi kan påverka makthavarna i samhället och få dem att lystra till vad våra önskemål är. Vi har rösträtt, kommunikationen med varandra och framförallt konsumtionsrätten – vad vi köper produceras mer av. Konsumenten styr, du styr!

Kontakt: frokenarktis@gmail.com

Annonser

3 kommentarer

 1. Jörgen Bergkvist said,

  Bra skrivet om biologiskt nedbrytbara påsar som uppfyller komposterbarhets normen EN-13432 för komposterbara produkter.
  Det förekommer en hel del information ute på nätet om nedbrytbara produkter på marknaden som kallar sig ibland komposterbara, nedbrytbara m.m. som inte gör det!
  Dessa är en vanlig plastpåse som man tillsätter ett additiv som gör att påsarna defragmeteras i soljus (UV-ljus). Avfall Sverige ska dock försöka förtydliga skillnaden mellan certifierade och icke certifierade påsar eftersom det skapar problem (naturligtvis) hos slutkunderna.
  Direkt man ska kall något biologiskt nedbrytbart så måste man uppfylla EN-13432.
  Det är vi som tillverkar SKONAS AVFALLSPÅSE.
  Hälsningar
  Jörgen Bergkvist
  Försäljningschef
  BioBag Sverige

 2. Heidi Suorsa said,

  Hej! Älskar din blogg. Den är fantastisk fortsätt på samma sätt. Men jag undade om du skulle vara intresserad att börja blogga på en gemensam blogg där vem som helst kan bli medlem. Outfiz är en medlemskap om bl.a mode. Du skulle vara den perfekta pärlan till att vara den första outfiz medlmmen någonsin. Kika in outfiz kan vara något för dig.

 3. Fröken Arktis said,

  Hej Heidi!

  Tack så mycket, kul att du gillar bloggen!
  Just i dagsläget har jag inte riktigt den tiden att lägga ned som det krävs för att engagera mig helhjärtat. Men tack så mycket för din inbjudan och jag önskar dig all lycka till!

  / Fr. A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: